Nacionalni trening “Borba protiv kaznenih djela u oblasti zaštite okoliša"

Regionalni centar za zaštitu okoliša za Centralnu i Istočnu Evropu kao Sekretarijat THEMIS mreže organizirao je Nacionalni trening na temu "Borba protiv kaznenih djela u oblasti zaštite okoliša” koji je održan Tesliću u periodu od 25 do 27 Februara 2014. godine Glavni cilj ovog nacionalnog treninga bio je da posluži kao forum za jačanje unutarnjeg dijaloga o tome kako unaprijediti koordinaciju i saradnju interno u Bosni i Hercegovini u cilju sprečavanja kaznenih dijela protiv okoliša.

Februar 28, 2014

Regionalni centar za zaštitu okoliša za Centralnu i Istočnu Evropu kao Sekretarijat THEMIS mreže organizirao je Nacionalni trening na temu "Borba protiv kaznenih djela u oblasti zaštite okoliša” koji je održan Tesliću u periodu od 25 do 27 Februara 2014. godine.

Glavni cilj ovog nacionalnog treninga je da posluži kao forum za jačanje unutarnjeg dijaloga o tome kako unaprijediti koordinaciju i saradnju interno u Bosni i Hercegovini u cilju sprečavanja kaznenih dijela protiv okoliša.

Trening je otvorila Lejla Šuman u ime REC BiH i THEMIS Sekretarijata naglašavajući da je glavni cilj treninga definirati nacionalne prioritete kao bazu za nastavak projekta THEMIS 2.

Trodnevni trening je bio je povod za izvršitelje iz oblasti zaštite okoliša, policiju, tužitelje i kreatore politike da se sretnu i uspostave prvi neformalni kontakt koji prelazi unutarnje granice.

: 589 views