REC proslavio 20 godina rada

U petak, 18. juna 2010. godine, Regionalni centar za okoliš/životnu sredinu za Srednju i Istočnu Evropu (REC) proslavio je 20. godišnjicu svog postojanja i rada kao međunarodna organizacija.  Povodom REC-ove 20. obljetnice, potpisnice REC-ove Povelje usvojile su Deklaraciju u kojoj odaju počast osnivanju REC-a, njegovom radu u regionu i održivosti kao neovisne organizacije. Potpisnice su također izrazile zahvalnost partnerima i donatorima za njihovo vodstvo i finansijski doprinos tokom godina.

Juni 18, 2010

U petak, 18. juna 2010. godine, Regionalni centar za okoliš/životnu sredinu za Srednju i Istočnu Evropu (REC) proslavio je 20. godišnjicu svog postojanja i rada kao međunarodna organizacija. 

 

Povodom REC-ove 20. obljetnice, potpisnice REC-ove Povelje usvojile su Deklaraciju u kojoj odaju počast osnivanju REC-a, njegovom radu u regionu i održivosti kao neovisne organizacije. Potpisnice su također izrazile zahvalnost partnerima i donatorima za njihovo vodstvo i finansijski doprinos tokom godina. Na kraju su potpisnice preporučile REC-ovu strategiju rada za period 2011.-2015. s fokusom na dvije prioritetne oblasti: promocija upravljanja za održivost i pomoć tranziciji ka zelenoj ekonomiji.

 

Kraljevina Švedska i Velika Britanija su ovim povodom također potpisale Povelju REC-a i time je broj potpisnica porastao na 32.

 

REC-ov glavni ured je u Szentendre-u, Mađarska, uz urede u 17 zemalja korisnica, od kojih su 10 članice Evropske Unije. REC-ova osnivačka Povelja je potpisana 20. juna 1990. godine uz prisustvo predstavnika Vlade Mađarske, Sjedinjenih Američkih Država, Austrije i Evropske Komisije.

 

Više informacija o obilježavanju ovog važnog datuma, uključujući i spisak visokih zvanica/učesnika možete naći na web stranici: http://www.rec.org/new.php?id=406

: 593 views