REC BiH svečano proslavio Dan planete Zemlje

Regionalni centar za okoliš, Ured za Bosnu i Hercegovinu (REC BiH) je 20-21 aprila 2006, u salonu UNA, hotela "Holiday Inn" organizirao svečano obilježavanje Dana planete Zemlje. 20. aprila upriličeno je otvarenje izložbe akvarela Mirsada Mehulića pod nazivom "Vodene refleksije". Izložba je bila prodajnog karaktera i okupila je predstavnike poslovnog i vladinog sektora u BiH. Dio prihoda od prodanih radova donirao se Udruženju "Natura BH" za promociju, poticaj i razvoj turizma, ekologije i zd

April 21, 2006

Regionalni centar za okoliš, ured za Bosnu i Hercegovinu (REC BiH) je 20-21 aprila 2006, u salonu UNA, hotela "Holiday Inn" organizirao svečano obilježavanje Dana planete Zemlje.
20. aprila upriličeno je otvarenje izložbe akvarela Mirsada Mehulića pod nazivom "Vodene refleksije".
Izložba je bila prodajnog karaktera i okupila je predstavnike poslovnog i vladinog sektora u BiH.
Dio prihoda od prodanih radova donirao se Udruženju "Natura BH" za promociju, poticaj i razvoj turizma, ekologije i zdravog življenja.
Prvog dana skupu su se obratili gosp. Milorad Živković, narodni poslanik Parlamenta BiH; Mahmud Latifić, slikar i novinar; Mirsad Mehulić, slikar; Sanjin Bećiragić, novinar i predstavnik NVO-a "NATURA BH", te Dr. Nešad Šeremet, direktor REC-a BiH.
Drugi dan svečanosti (21. april 2006) bio je posvećen obilježavanju Dana planete Zemlje uz prigodan program. Pored već postavljene izložbe, program obilježavanja Dana planete Zemlje uključivao je i promociju knjige "Turizam - interes BiH" autora Zorana Bibanovića.
Dio prihoda od prodanih knjiga "Turizam-interes BiH" donirao se Društvu prijatelja kulturnih i prirodnih vrijednosti "Wigwam". Drugi dan, skupu su prisustvovali predstavnici vladinih institucija iz domena okoliša i voda, predstavnici NVO-a, medija, poslovnog sektora i prijatelji REC-a.

Skup je otvorio Dr. Nešad Šeremet, a prisutne je pozdravila gopođa Katica Čerkez, ministrica Federalnog ministarstva okoliša i turizma. Pored spomenutih osoba obratio se i gospodin Mirsad Sipović u ime Parlamenta BiH.

S obzirom da je ovogodišnja svjetska kampanja proslave Dana planete Zemlje bila pod motom "Rješenja za klimatske promjene", u ime Hidrometeorološkog zavoda FBiH, prezentaciju na tu temu imao je pomoćnik direktora gospodin Željko Majstorović, klimatolog.

: 609 views