Svečano obilježavanje 10 godina rada Regionalnog centra za okoliš u Bosni i Hercegovini

Regionalni centar za okoliš (REC) je 24. aprila/travnja 2007. godine s početkom u 15:00 sati, u zgradi zajedničkih institucija u Sarajevu svečano obilježio 10 godina rada i djelovanja u Bosni i Hercegovini. Zvanicama su se obratili: NJ.E. Željko Komšić, član Predsjedništva BiH, Nj.E. Beriz Belkić, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i Nj.E. Szili Katalin, predsjednica Parlamenta Republike Mađarske, kojima su tom prilikom dodjeljene povelje za zalaganje u očuvanju oko

April 24, 2007

Regionalni centar za okoliš (REC) je 24. aprila/travnja 2007. godine s početkom u 15:00 sati, u zgradi zajedničkih institucija u Sarajevu svečano obilježio 10 godina rada i djelovanja u Bosni i Hercegovini.

Zvanicama su se obratili: NJ.E. Željko Komšić, član Predsjedništva BiH, Nj.E. Beriz Belkić, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i Nj.E. Szili Katalin, predsjednica Parlamenta Republike Mađarske, kojima su tom prilikom dodjeljene povelje za zalaganje u očuvanju okoliša.
Povelje su također dodjeljene i Nj.E. Miloradu Živkoviću, prvom zamjeniku predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i gđi. Katici Čerkez, zastupnici u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH.

Proslava 10-godišnjice REC-a BiH je bila prilika da se promovira nova web stranica Odsjeka za zaštitu okoline pri Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, koju je kreirao i finansijski podržao REC BiH.


U ime Ministarstva, skupu se obratio gdin. Slobodan Puhalac, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, dok je web stranicu predstavio gosp. Senad Oprašić, šef Odsjeka.

: 620 views