Direktorica Lejla Šuman gost emisije Novi Dan na N1 TV u povodu Dana planete Zemlje

Direktorica REC Ureda u BiH Gđa. Lejla Šuman gostovala je u emisji Novi Dan N1TV u regionalnoj temi u povodu Dana planete Zemlje. Dan planete Zemlje službeno se obilježava od 1992. godine kada je tokom Konferencije UN-a o okolišu i razvoju u Rio de Janeiru, na kojoj je učestvovao veliki broj predstavnika vlada i nevladinih organizacija, usklađen dalekosežni program za promociju održivog razvoja. Cilj obilježavanja Dana planete Zemlje je da se upozori na opasnost koja prijeti životu na Zemlji u

April 22, 2015

Direktorica REC Ureda u BiH Gđa. Lejla Šuman gostovala je u emisji Novi Dan N1TV u regionalnoj temi u povodu Dana planete Zemlje.

Dan planete Zemlje službeno se obilježava od 1992. godine kada je tokom Konferencije UN-a o okolišu i razvoju u Rio de Janeiru, na kojoj je učestvovao veliki broj predstavnika vlada i nevladinih organizacija, usklađen dalekosežni program za promociju održivog razvoja.

Cilj obilježavanja Dana planete Zemlje je da se upozori na opasnost koja prijeti životu na Zemlji usljed naglog industrijskog I tehnološkog razvoja koji je doveo do dramatičnog zagađenja životne sredine i uticao na globalno zagrijavanje i pojavu klimatskih promjena.

Na pitanje radi li se dovoljno na zaštiti okoliša, Šuman je kazala: "Današnji dan predstavlja jedan od bitnih datuma i brojne organizacije i institucije organizuju mnoge aktivnosti po tom pitanju, poput sađenja sadnica, čišćenje školskih dvorišta. Nažalost, obično se to radi samo jedan dan, sve druge dane se ne ponašamo adekvatno prema našem okolišu".

Video zapis sa gostovanja možete pogledati na slijedećem linku:

http://ba.n1info.com/a38047/Vijesti/Vijesti/Suman-80-posto-komunalnih-voda-se-ispusta-u-rijeke.html

: 767 views