Direktorica Lejla Šuman u posjeti Vladi Bosanko-podrinjskog Kantona

Direktorica REC Ureda u BiH Gđa. Lejla Šuman sa suradnicima posjetila je Vladu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. Na sastanku s premijerom Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emirom Okovićem, kojem su prisustvovali i ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga te ministar za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Slobodan Janković, razgovarano je o trenutnim aktivnostima i projektima Regionalnog centra za okoliš i onome što je REC BiH do sada uradio kad je u p

Juli 14, 2015

Direktorica REC Ureda u BiH Gđa. Lejla Šuman sa suradnicima posjetila je Vladu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Na sastanku s premijerom Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emirom Okovićem, kojem su prisustvovali i ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga te ministar za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Slobodan Janković, razgovarano je o trenutnim aktivnostima i projektima Regionalnog centra za okoliš i onome što je REC BiH do sada uradio kad je u pitanju unaprjeđenje brige o okolišu u BiH.

Na sastanku su prezentirani i interesi i potrebe Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u oblasti zaštite i očuvanja okoliša i održivog razvoja, te su prepoznati projekti iz oblasti okolinskog planiranja za koje postoji zajednički interes.

Razgovarano je i o problemima lokalnih zajednica u ovoj oblasti, te je dogovoreno da će se detaljnije o svim ovim pitanjima razgovarati na narednom sastanku  koji bi se trebao održati u avgustu.

: 1,403 views