THEMIS: Predstavnici iz Bosne i Hercegovine učestvovali na Regionalnom Treningu u Budimpešti

Regionalni centar za zaštitu okoliša za Centralnu i Istočnu Evropu kao Sekretarijat THEMIS mreže u saradnji sa Ministrstvom poljoprivrede Mađarske organizairao je regionalni trening i za inspektore okoliša/životne sredine, prirode i šumarstva te predstavnike relevantnih ministarstava. Trening je održan u Mađarskoj (Budimpešta) u periodu od 27 do 28 Oktobra 2015. godine. 

Oktobar 29, 2015

Regionalni centar za zaštitu okoliša za Centralnu i Istočnu Evropu kao Sekretarijat THEMIS mreže u saradnji sa Ministrstvom poljoprivrede Mađarske organizairao je regionalni trening i za inspektore okoliša/životne sredine, prirode i šumarstva te predstavnike relevantnih ministarstava. Trening je održan u Mađarskoj (Budimpešta) u periodu od 27 do 28 Oktobra 2015. godine

Glavni cilj ovog regionalnog treninga je da omogući učesnicima iz BiH, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Albanije i Kosova:

  • Da prošire svoja znanja i upoznaju se sa praksama koje primjenjuju druge države i institucije po pitanju organizacijskog menadžmenta a vezano za prevenciju krivičnih dijela protiv zaštite okoliša.
  • Da predstave svoja iskustva i prošire svoja znanja po pitanju implementacije CITES Konvencije
  • Da prošire svoja znanja i upoznaju se sa iskustvima drugih zemalja o praktičnim izazovima u sektoru zaštite prirode i zaštite šuma.

 

Učesnici na ovom treningu iz Bosne i Hercegovine bili su: 

  1. Igor Jevtić – Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa
  2. Vanda Medić – Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa
  3. Adisa Marshall - Federalna uprava za inspekcijske poslove
  4. Goran Ljubojević – Republička uprava za inspekcijske poslove Republike Srpske

 

Sve detaljne informacije o održanom treningu dostupne su na stranici:

www.themisnetwork.eu

: 784 views