Ministrica Đapo primila predstavnike REC-a

Direktorica Regionalnog centra za okoliš Lejla Šuman posjetila je Federalno ministarstvo okoliša i turizma i novoizabranu ministricu Editu Đapo. U Vrlo srdačnom i ugodnom razgovoru direktorica Šuman je ministricu upoznala sa radom ureda REC-a koji je u BiH uspostavljen 1997.godine i od tada pruža punu podršku svim relevantnim institucijama u Bosni i Hercegovini u oblasti okoliša i obrazovanja u procesu pristupanja Bosne i Hercegovine ka Evropskoj uniji.

Novembar 17, 2015

Direktorica Regionalnog centra za okoliš Lejla Šuman posjetila je Federalno ministarstvo okoliša i turizma i novoizabranu ministricu Editu Đapo.

U Vrlo srdačnom i ugodnom razgovoru direktorica Šuman je ministricu upoznala sa radom ureda REC-a koji je u BiH uspostavljen 1997.godine i od tada pruža punu podršku svim relevantnim institucijama u Bosni i Hercegovini u oblasti okoliša i obrazovanja u procesu pristupanja Bosne i Hercegovine ka Evropskoj uniji.

Direktorica Šuman predstavila je aktivnosti i projekte REC-a u Bosni i Hercegovini te je upoznala Ministricu i o novim mogućnostima suradnje i novim projektima u budućem periodu.

„Saradnja sa međunarodnim institucijama je od krucijalne važnosti za funkcioniranje Federalnog ministarstva okoliša i turizma i u budućnosti ćemo pokušati unaprijediti tu suradnju“ istakla je na kraju sastanka ministrica Đapo.

: 998 views