Osma Evropska konferencija o održivim gradovima, 27-29.04.2016. Baskija, Bilbao

Lokacija: Bilbao, Baskija Mjesto održavanja: Palacio Euskalduna (Palata Euskalduna) Informacije: www.basquecountry2016.eu Osma Evropska konferencija održivih gradova "Transformativne akcije: potencijal za Evropu", koja se održava 27-29, aprila, u Baskiji, Bilbao, će se fokusirati na hitnoj potrebi za akcijom Lokalnih samouprava da se promjene neodrživi putevi i da se time oblikuje Evropska budućnost. Euskalduna Palata u Bilbau bit će domaćin trodnevne konferencije. Konferenciji će pretho

Februar 19, 2016

Lokacija: Bilbao, Baskija
Mjesto održavanja: Palacio Euskalduna (Palata Euskalduna)
Informacije: www.basquecountry2016.eu

Osma Evropska konferencija održivih gradova  " Transformativne akcije: potencijal za Evropu ", koja se održava 27-29, aprila, u Baskiji, Bilbao, će se fokusirati na hitnoj potrebi za akcijom Lokalnih samouprava da se promjene neodrživi putevi i da se time oblikuje Evropska budućnost.

Euskalduna Palata u Bilbau bit će domaćin trodnevne konferencije. Konferenciji će prethoditi veći broj pred-događaja. Plenarne sesije sa renomiranim gorvornicima će se upotpuniti interaktivnim sesijama na kojima će učesnici imati priliku da se upoznaju i diskutuju sa onima koji se nalaze na  čelu održivih misli, prakse, politike i implementacije, kao i da razmjene iskustava i najbolje prakse.

Pored bogatog programa, mobilne radionice će pokazati ključne aspekte urbane transformacije u tri Baskijska okruga (Biskaja, Gipuzkoa i Araba). Učesnici će imati priliku da čuju više od 100 govornika, pogledaju uspješne projekte usmjerene na održivost, i uživaju u zemlji i svijetu čuvene kuhinje.

Uzimajći u obzir naslijeđe sedam prethodnih događaja, počev od Alborga 1994., ovaj događaj ima za cilj da okupi učesnike iz Lokalnih samouprava i nacionalnih Vlada, UN i evropskih institucija, kao i nevladinih organizacija, istraživačkih instituta i preduzeća.

Događaj zajednički organizuju ICLEI - Lokalne vlasti za održivost, Vlada Baskije, Savjet i Gradsko Vijeće Okruga Baskije, uz učešće Udalsarea 21 - Baskijske Mreže opština za održivost, i uz podršku Savjeta Araba Okruga, Savjeta Gipuzkoa Okruga, Gradskog vijeća Donostia/San Sebastiana i Gradskog Vijeća Vitoria.


Za više informacija posjetite vebsajt konferencije: www.basquecountry2016.eu ili profil organizacije na socijalnim mrežama.

Program konferencije

: 627 views