Projekat SEEDLING predstavljen u Bosni i Hercegovini

Projekat SEEDLING - Regionalni Program Obrazovanja za održivi razvoj „U susret novom milenijumu: Predstavljanje UN ciljeva za održivi razvoj u školama u Jugoistočnoj Evropi“ predstavljen je relevantnim zainteresovanim stranama u Bosni i Hercegovini (9-10.03.2016. godine). Sastanak je okupio kontakt osobe iz relevantnih ministarstava obrazovanja u Bosni i Hercegovini (Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, Ministarstvo za obrazovanje, nauku

Mart 10, 2016

Projekat SEEDLING - Regionalni Program Obrazovanja za održivi razvoj „U susret novom milenijumu: Predstavljanje UN ciljeva za održivi razvoj u školama u Jugoistočnoj Evropi“ predstavljen je relevantnim zainteresovanim stranama u Bosni i Hercegovini (9-10.03.2016. godine).

Sastanci su okupili kontakt osobe iz relevantnih ministarstava obrazovanja u Bosni i Hercegovini (Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-Podrinjskog Kantona), članove projekta, eksperte iz oblasti obrazovanja za održivi razvoj, nastavnike kao i predstavnike drugih relevantnih institucija u oblasti obrazovanja u zemlji.

REC tim, na čelu sa g-đom Lejlom Šuman, direktoricom REC Kancelarije u Bosni i Hercegovini, i dvoje uvaženih članova i kolega iz Centrale RECa, g-din Kliment Mindjov REC Senior Expert i g-đa Kornelija Radovanović, menadžerom SEEDLING projekta u regionu, predstavili su okvir projekta, opšte i specifične ciljeve, i tako zainteresirali prisutne i uspostavili dijalog o najboljem načinu daljeg sprovođenja projektnih aktivnosti

Svi učesnici iskazali su snažnu podršku projektu i izrazili zahvalnost REC-u za poziv za učešće u realizaciji istog.

SEEDLING Projekat ima za cilj da podrži obrazovne reforme, izgradi kapacitete i podigne svijest o UN ciljevima za održivi razvoj  (SDGs - Sustainable Development Goals) u zemljama Jugoistočne Evrope (Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Makedonija, Crna Gora, Srbija i Moldavija) kroz razvoj inovativnih on-line obrazovnih alata i kroz uspostavljanje regionalne saradnje i umrežavanja između donosilaca odluka, nastavnika i profesora. Projekat implementira REC, a finansira Austrijska agencija za razvoj i saradnju (ADA).

: 676 views