U Bugojnu održana teoretska obuka o sakupljanju i proizvodnji ljekovitog i aromatičnog bilja

Regionalni centar za zaštitu okoliša za Centralnu i Istočnu Evropu; Ured za Bosnu i Hercegovinu, u suradnji sa nevladinim udruženjima "EKO ELEMENT" iz Bugojna i "EKO-MOST" iz Jablanice  organizirao je "Teoretsku obuku o sakupljanju i proizvodnji ljekovitog i aromatičnog bilja" u okviru projekta "Sakupljanje, proizvodnja i plasman ljekobilja u funkciji samozapošljavanja i razvoja turizma" a koji finansira Federalno ministarstvo okoliša i turizma. Obuka je održana u Bugojnu 19 Marta 2016. godine

Mart 20, 2016

Regionalni centar za zaštitu okoliša za Centralnu i Istočnu Evropu; Ured za Bosnu i Hercegovinu, u suradnji sa nevladinim udruženjima "EKO ELEMENT" iz Bugojna i "EKO-MOST" iz Jablanice  organizirao je "Teoretsku obuku o sakupljanju i proizvodnji ljekovitog i aromatičnog bilja" u okviru projekta "Sakupljanje, proizvodnja i plasman ljekobilja u funkciji samozapošljavanja i razvoja turizma" a koji finansira Federalno ministarstvo okoliša i turizma.

Obuka je održana u Bugojnu 19 Marta 2016. godine a učešće su uzeli značajan broj žena i mladih u ruralnim dijelovima gornjevrbaskog regiona.

Obuka je imala  za cilj podstaknuti značajan broj žena i mladih u ruralnim dijelovima gornjevrbaskog regiona da započnu sakupljanje, uzgoj i eventualnu preradu ljekovitog i aromatičnog bilja koje će im omogućiti samozapošljavanje ili ostvarivanje dodatnih prihoda a ujedno i obogatiti turističku ponudu tog regiona. Dodatno cilj obuke je bio uvezati  uzgajivače, sakupljače i otkupljivače ljekovitog i aromatičnog bilja i podsticanje njihove dalje uspješne saradnje.

: 621 views