Regionalne konsultacije o implementaciji UN Agende 2030 u Centralnoj i Istočnoj Evropi - pratite uživo izlaganja visokih zvaničnika

Regionalni centar za zaštitu okoliša za Centralnu i Istočnu Evropu (REC) je domaćin i organizator  “Regionalnih konsultacija o implementaciji UN 2030 Agende za održivi razvoj u Centralnoj i Istočnoj Evropi”, 11-12. aprila, 2016. koje se održavaju u REC konferencijskom centru u Szentendreu, u Mađarskoj. Dvodnevne regionalne konsultacije organizuju se u duhu međunarodno dogovorenih razvojnih prioriteta i u potrazi za prioritetima REC potpisnika osnivačke Povelje. Program će okupiti predstavnike

April 11, 2016

Regionalni centar za zaštitu okoliša za Centralnu i Istočnu Evropu (REC) je domaćin i organizator  “Regionalnih konsultacija o implementaciji UN 2030 Agende za održivi razvoj u Centralnoj i Istočnoj Evropi”, 11-12. aprila, 2016. koje se održavaju u REC konferencijskom centru u Szentendreu, u Mađarskoj.

Dvodnevne regionalne konsultacije organizuju se u duhu međunarodno dogovorenih razvojnih prioriteta i u potrazi za prioritetima REC potpisnika osnivačke Povelje. Program će okupiti predstavnike Vlada, akademije, civilnog društva, poslovnih i međunarodnih organizacija iz Istočne Evrope, članica EU i Zapadnog Balkana.

Konferenciju će otvoriti visoki zvaničnici:

  • NJ.E. Mr. Csaba Körösi, kabinet Predsjednika Mađarske, prethodno član UN otvorene radne grupe o ciljevima održivog razvoja (SDGs)
  • Gdin. Guido Schmidt-Traub, izvršni direktor, Mreža za rješenja za održivi razvoj (Sustainable Development Solutions Network)
  • Gdin. Karl-Friedrich Falkenberg, Viši savjetnik za održivi razvoj, EPSC, Evropska Komisija

Izlaganja visokih zvaničnika sastanka možete pratiti uživo od 15 h - LIVE STREAM TODAY FROM 15:00pm (CET) - https://www.youtube.com/user/RECstream/live.

: 662 views