CRESSIDA - Potpisan Ugovor o dodjeli sredstava za implementaciju pilot projekta u Općinama Goražde, Novo Goražde i Foča u FBiH

U okviru projekta “CRESSIDA - Izgradnja kapaciteta lokalnih zajednica za održivi razvoj u međunarodnim slivnim područjima rijeka Drine i Drin” koji finansira Američka agencija za zaštitu okoliša potpisan je Ugovor o dodjeli sredstava za implementaciju pilot projekta u Općinama Goražde, Novo Goražde i Foča u FBiH. Ugovor su potpisali: Gđa. Lejla Šuman – Direktorica REC Ureda u BiH Gdin. Muhamed Ramović – načelnik Općine Goražde Gdin. Zijad Kunovac – načelnik Općine Foča u FBiH Gdin. Dalibo

Juni 08, 2016

U okviru projekta “CRESSIDA - Izgradnja kapaciteta lokalnih zajednica za održivi razvoj u međunarodnim slivnim područjima rijeka Drine i Drin” koji finansira Američka agencija za zaštitu okoliša potpisan je Ugovor o dodjeli sredstava za implementaciju pilot projekta u Općinama Goražde, Novo Goražde i Foča u FBiH.

Ugovor su potpisali:

  • Gđa. Lejla Šuman – Direktorica REC Ureda u BiH
  • Gdin. Muhamed Ramović – načelnik Općine Goražde
  • Gdin. Zijad Kunovac – načelnik Općine Foča u FBiH
  • Gdin. Dalibor Nešković – načelnik Opštine Novo Goražde

 

Projekat CRESSIDA ima za cilj pružiti podršku lokalnim zajednicama koje se nalaze u slivovima rijeka Drina i Drin (Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Crna Gora, Makedonija i Srbija), relevantnim državnim institucijama i poslovnom sektoru da učinkovitije provode svoje lokalne strategije i planove vezane za održivi razvoj.

Zadovoljstvo učešćem u projektu, osobito zbog značajnog angažovanja mladih u njemu, istakli su, nakon potpisivanja Ugovora, načelnici općina kojima će kroz projekat biti omogućena i nabavka opreme za poboljšanje komunalne infrastrukture, konkretno manjih kontejnera koje će koristiti porodična domaćinstva i škole u clju smanjenja odlaganja otpada na obale rijeke Drine.

Podršku ovom projektu pružila su i nadležna ministarstva Vlade Bosanko-podrinjskog Kantona.

: 641 views