U Beogradu održan sastanak Izvršnog odbora i Regionalna Konferencija u okviru SEEDLING projekta

U okviru projekta SEEDLING „U susret novom milenijumu: Predstavljanje UN ciljeva za održivi razvoj u školama u Jugoistočnoj Evropi“ u Beogradu je 07. Decembra 2016. godine održan prvi sastanak Izvršnog odbora projekta nakon kojeg je uslijedila i prva Regionalna konferencija 08 i 09 Decembra 2016. godine. Oba događaja održana su u Beogradu (Republika Srbija). Tijekom sastanka Izvršnog odbora, Focal Point-i iz ministarstava obrazovanja svih zemalja korisnica projekta izrazili su snažnu podršku

Decembar 09, 2016

U okviru projekta SEEDLING U susret novom milenijumu: Predstavljanje UN ciljeva za održivi razvoj u školama u Jugoistočnoj Evropi“ u Beogradu je 07. Decembra 2016. godine održan prvi sastanak Izvršnog odbora projekta nakon kojeg je uslijedila i prva Regionalna konferencija 08 i 09 Decembra 2016. godine. Oba događaja održana su u Beogradu (Republika Srbija).

Tijekom sastanka Izvršnog odbora, Focal Point-i iz ministarstava obrazovanja svih zemalja korisnica projekta izrazili su snažnu podršku i zadovoljstvo rezultatima projekta postignutim do sada. Svi su istakli vrijednost projekta u dostizanju obrazovnih reformi koje su u toku u zemljama korisnicama projekta, te da s nestrpljenjem očekuju novi ESD alat za srednjoškolsko obrazovanje koji će biti razvijen u okviru projekta.

Prva Regionalna konferencija okupila je više od 50 stručnjaka, nastavnika i učitelja za otvoreni dijalog o razvoju obrazovanja za održivi razvoj i provedbu održivih razvojnih ciljeva UN-a (SDGs).

 Specifični ciljevi konferencije bili su:

  • jačati kapacitete učesnika konferencije o “Održivim razvojnim ciljevima (SDGs), procesima i međusobnoj povezanosti ciljeva i pojedinačnih uloga u okviru procesa 'Transformirati naš svijet”,
  • predstaviti najnovije obrazovne reforme u svakoj zemlji,
  • olakšati umrežavanje učesnika i razmjenu iskustava u cilju buduće suradnje,
  • inicirati i izazvati kritičnu raspravu o Alatu koji se razvija,
  • promovirati obrazovanje za održivi razvoj.

Za više informacija molimo Vas kontaktirajte:

Kornelija Radovanovikj
Senior Expert

Održivi razvoj i obrazovanje

kradovanovikj@rec.org

 

Napomena: SEEDLING projekat implementira Regionalni centar za zaštitu okoliša za Centralnu i Istočnu Evropu (REC) uz finansijsku podršku Austrijske agencije za razvoj i suradnju (ADA).

 

: 1,134 views