Dodijeljeni grantovi organizacijama civilnog drustva u okviru programa SEEDLING

Dodijeljeni grantovi organizacijama civilnog drustva u BiH u okviru programa SEEDLING

Januar 19, 2018

U Sarajevu je 19. januara 2018. godine u Hotelu Hollywood održan sastanak dobitnika grantova na kojem je dodjeljeno sedam (7) grantova organizacijama civilnog društva u okviru Programa za dodjelu malih grantova SEEDLING projekta “Predstavljanje UN ciljeva za održivi razvoj u školama u Jugoistočnoj Evropi”, koji realizuje Regionalni centar za okoliš za Centralnu i Istočnu Evropu, uz finansijsku podršku Austrijske razvojne agencije (ADA).

Ispred Regionalnog centra za okoliš za Centralnu i Istočnu Evropu - gospođa Lejla Šuman, Direktorica REC Ureda u Bosni i Hercegovini, se obratila učesnicima i naglasila značaj SEEDLING projekta kao jednog od prvih koji se bavi Ciljevima održivog razvoja i Agendom 2030 Ujedinjenih Nacija u Bosni i Hercegovini. U nastavku je gospođa Šuman svečano potpisala ugovore o dodjeli sredstava sa predstavnicima organizacija dobitnica, i to:

  1. Udruženje žena “SEKA” Goražde
  2. Centar za ekologiju, obrazovanje i održivi razvoj “CEKOOR” Sarajevo
  3. Udruženje građana “NEŠTO VIŠE” Sarajevo
  4. Fondacija “INFOHOUSE” Sarajevo
  5. Omladinska organizacija “NATURA” Istočna Ilidža
  6. Udruženje za zaštitu prirode, rijeka i okoliša “EKOPRO” Sarajevo
  7. Udruženje “SARA SREBRENICA” Srebrenica

Nakon pozdravnih poruka i svečanog uručenja svaka od organizacija dobitnica granta je imala priliku da predstavi svoju organizaciju i prijedlog projekta ali i da sazna više o obavezama i pravilima izvještavanja.

: 1,840 views